Zpracování masa & Domácí zabijačka
Kód:
i550_613940977773838580_978-80-88306-30-6
EAN:
9788088306306
Popis a parametry
Zpracování masa & Domácí zabijačka
Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. ? Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. ? Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. ? Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. ? Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv). Pro nové vydání knihu aktualizoval MVDR. Josef Kameník.
ParametryPorovnání
Autor
ing. altera jiří , ing. alterová libuše
Vydavatel
profi press
Počet stran
238
Vazba
vázaná
Jazyk
český
Zpracování masa & Domácí zabijačka
Naposledy navštívené